Сблъсъци във Варна, Румен Радев: Незабавна оставка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
272

Президентът Румен Радев се срещна с протестиращи при палатковия лагер до Община Варна.

Пред протестиращите Радев коментира, че не е време за промени в Конституцията.

„Изобщо не трябва да се коментират предложенията на министър-председателя”, изтъкна президентът.
Той призова хората „изобщо да не се увличат в това недоносче, наречено нова Конституция”.

„Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов. Вие отстоявате държавността в България”, каза той на събралите се варненци и ги подкани всеки ден да са на площада. „Българите в много градове у нас и в чужбина скандират „Оставка”. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза”, обяви Радев.

При пристигането на президента във Варна се стигна до сблъсъци между привърженици на управляващите и протестиращите срещу управлението. Полицията раздели хората. В ситуацията се намеси и кметът на града Иван Портних.

„Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване”, заяви президентът.
Според държавния глава целта на внесената от ГЕРБ днес проектоконституция е да не се говори за корупцията.

„Това е целта на Борисов. Такава тежка криза на доверие не се лекува с Велико Народно събрание. Изходът не е Велико Народно събрание, а оставка”, категоричен бе Радев. Той подчерта, че парламентът е изчерпан от легитимност и доверие.

„Това е подмяна на дневния ред. Дневният ред е един оставка – незабавна и безусловна”, каза Румен Радев.
vesti.bg

https://www.facebook.com/297892706947605/videos/609467146429225/

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!