Великобритания отвори театрите за първи път от март

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
111

Ново странно решение на властта в Лондон

Снимка: БГНЕС/ EPA
Мария Атанасова
Великобритания отвори театрите на фона на пореден ръст от новозаразените с COVID-19 и началото на втора вълна на заболяването. В същото време Лондон въведе 14-дневна карантина за всички пристигащи от Франция и Холандия.

Объркване и хаос предизвикаха мерките на правителството на Борис Джонсън от последните дни. Въпреки отчетливата тенденция за увеличаване, само през последното денонощие бяха обявени нови 1440 случая. В страната вече могат да се правят малки сватби с до 30 гости, а театрите ще работят за първи път от месец март, но спазвайки правила за социална дистанция, предаде bTV.

На Острова заработиха още залите за боулинг, кънки, казина, а салони за красота, студия за татуировки и спа вече могат да предлагат близки контактни услуги. Въпреки това се увеличават глобите за тези, които системно не носят маски на закрити пространства и в обществения транспорт. В определени случаи те могат да достигнат до еквивалента на 7000 лева. За събиране на над 30 човека, глобата може да достигне над 23 000 лева. “Всички разбират, че при подобна пандемия трябва да сме сигурни, че няма да позволим някой да бъде заразен повторно или да внесе болестта от чужбина”, коментира премиера Джонсън.

Близо 160 000 британци трябваше да избират да прекъснат преждевременно почивката си във Франция или да спазят внезапно въведената карантина. Опитите на правителството да успокои хората, но и да се справи с втората вълна в страната, доведоха до обвинения в хаотичност и несправяне с отговорностите. Скандал предизвика и въведената промяна в методиката на отчитане на смъртните случаи от коронавируса във Великобритания. Официалният брой на починалите в страната вече е с 5000 по-малко и от близо 47 000 вече е 41 339 – спад от 12%.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!