Земеделците продължават с протестите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
28

Очакват се блокади на ключови пътища в страната, те настояват да се спре вносът на украинско зърно

Зърнопроизводителите излизат отново на протест. Преди обяд се очаква те да блокират “Дунав мост 2” край Видин, предава NOVA.

Земеделците искат прекратяване на безмитния внос на украински стоки в Европейския съюз, да бъде защитено българското производство и българската продукция да бъде реализирана на справедливи цени.
Протест на земеделските производители се очаква да блокира през деня и пътен възел Даскалово.

Демонстрацията със земеделска техника ще започне в градовете Брезник и Радомир, от където в 09:00 ч. зърнопроизводителите ще се отправят към центъра на Перник, а след това ще тръгнат към пътен възел Даскалово.

В сряда представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите блокираха с трактори четирите гранични пункта на границата ни със северната ни съседка. С тях се срещна служебният министър на земеделието Явор Гечев, който коментира, че държавата вече е правила опити да спре вносът на зърно от Украйна, но без резултат.

Гечев заяви, че ще търси в Брюксел възможности за коридори за износ на украинско зърно, за да запази интересите на нашите производители.

Президентът Румен Радев ще проведе работна среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

България, Полша, Унгария, Чехия и Румъния настояват за спешно регулиране на въпроса с вноса на селскостопански продукти от Украйна, каза вчера президентът Радев.

След днешната среща ще бъде взето решение дали тридневните протестни действия ще продължат, каза за БТА председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Бургас Николай Киров, който се включи в протестната демонстрация на Граничния пункт “Кардам” заедно с 60 земеделски производители, членове на две от най-големите браншови организации в Бургаско.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!