Удвояват британските войски в Източна Европа?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
110

Така ще изпратим ясен сигнал до Кремъл, каза Борис Джонсън

 

Снимка: БГНЕС

Великобритания обмисля да разположи сили на НАТО като част от план за заздравяване на европейските граници на блока в отговор на струпването на руски войски по границата с Украйна, съобщи БНР.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че това разполагане на още сили на НАТО ще “изпрати ясен сигнал до Кремъл”.

Великобритания обмисля да удвои броя на войските си в Източна Европа. Британските министри на външните и на вътрешните работи се подготвят за срещи с руските си колеги за намаляване на напрежението.

Очаква се през следващите дни Борис Джонсън да разговаря с руския президент Владимир Путин. Самият премиер планира посещение през следващата седмица в Източна Европа.
Джонсън изтъкна и това, че ако Путин избере пътя на кръвопролитието и разрушението, това ще бъде трагедия за Европа. “Украйна трябва да може да избира собственото си бъдеще”, допълни премиерът.

“Наредих на нашите въоръжени сили да се подготвят за разполагане в Европа следващата седмица, така че да се гарантира, че сме в състояние да подкрепим съюзниците ни от НАТО по земя, въздух и вода”, заяви Джонсън, цитиран от Би Би Си и агенция „Ройтерс“.

Русия разположи около 100 000 войници, танкове, артилерия и ракети близо до границата с Украйна, но отрича да има планове да нападне бившата съветска република.
По публикацията работи: Ния Христова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!