Грандиозен протест се заформя пред Посолството в Лондон с обвинения към Посланик Райков и Митрополит Антоний

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
1981

Разкол ли предизвикаха действията на НВ Западно-и Средноевропейски митрополит Антоний и Н. Пр. посланик Марин Райков?

Дългогодишният свещеник в Параклиса в Посолството – Отец Симеон

Запечатан е Параклисът в Посолството, сменено е църковното настоятелство, което с години стопанисва храма, отец Симеон е освободен като Свещеник и трябва да напусне жилището, в което се лекува след трудов здравен инцидент по време на служба! Назначено е ново настоятелство и нов свещеник, който трябва да заеме мястото на отец Симеон и в Параклиса и в жилището, в което той живее и все още се лекува! Всичко прилича на една предварително добре обмислена и зле прикрита подмяна, вместо решение на проблем!

Отец Симеон, който остава на улицата след 17-ти февруари!

Официалното обяснение на Митрополит Антоний и това на посланик Райков, като че ли не успяват да убедят миряните в правотата на действията на си.

Митрополит Антоний                Посланик Марин Райков

Протест е организиран от Българската християнска общност, която не намира случилото се за нормално и подозира нарочна задкулисна подмяна!

Друга част от миряните шокирани от нехуманното, нечовешко отношение към дългогодишния църковен служител Отец Симеон споделят мнения и коментари във Фейсбук страницата на Посолството. Много от тях определят действията като в разрез с християнските традиции, морал и етика.

Петиция срещу предизвикалите разкол действия е пусната в интернет.

Новоназначения отец прибързва да отвори поверения му вече Параклис точно в деня, когато е плануван протеста, който съвпада и с рождения ден на отец Симеон!

Следете развитието на случая в Budilnik Channel – UK, където предстоят предавания на живо с участници и потърпевши от тези събития!

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!