Цените на жилищата на Острова могат да спаднат с до 20%

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
157

Причината е, че Bank of England повиши разходите по заемите

Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата във Великобритания може да паднат с до 20%, тъй като Bank of England повиши разходите по заемите, сочи проучване на Bloomberg Economics. Именно тази разлика сега между продажните цени и цените може да се оправдае с икономически фактори, смятат експертите.

„Пропуските в оценката могат да продължат с години, но историята е белязана от епизоди на остър стрес, когато цените падат. Последните данни показват, че е възможна определена форма на корекция“, посочват икономисти.

Продавачите вече са започнали да намаляват офертните цени на британския пазар в опит да продадат домовете си. Сайтът за недвижими имоти Rightmove съобщи, че цените са паднали с 1,1% този месец след покачване с 0,9% през октомври.

Икономистите на Bloomberg прогнозират, че цените на жилищата в Обединеното кралство ще паднат с почти 10% тази година, като същевременно предупреждават, че има значителни рискове и в двете посоки.

Според модела на икономистите цената, която може да бъде оправдана от приходите и разходите по заеми на Острова, вече е паднала с 12,5% през 2022 г.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!