Служители на Amazon на Острова стачкуват: Роботите в склада се третират по-добре от хората

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
247

Във Великобритания работниците на Amazon организираха днес стачка, несъгласни с размера на заплатите. Това е първа стачка на служители на компанията на Острова.

 

Около 300 служители започнаха стачка в склада на Amazon в Ковънтри, съобщиха от профсъюза GMB, заради нареченото от тях “подигравателно” увеличение на заплатите с 50 пенса (което е равно на малко над 1 лев) на час. Работници разказаха пред Би Би Си за тежките условия – та казаха, че са под постоянно наблюдение и са упреквани в бездействие по време на кратките им почивки само от няколко минути.

 

От Amazon заявиха, че имат система, която “поощрява и признава по-голяма производителност” и че се насърчава обучението за помагане на служителите да подобрят работата си, ако не са достатъчно ефективни.

 

Двама работници на Amazon, членове на синдиката GMB, обаче заявиха, че “роботите в склада се третират по-добре от хората”. Те изтъкнаха, че дори отиване до тоалетната поражда въпроси от мениджърите към тях. Двамата казаха също, че имат колеги, които работят по 60 часа на седмица, за да могат да изкарат повече пари и да се справят с поскъпването на живота.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!