Тони Блеър разкри! Исторически думи за UK и Русия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
106

Евентуално завръщане на Великобритания в Европейския съюз, който тя напусна след референдума за Брекзит през 2016 г., не може да се случи, преди да изминат много години, заяви бившият британски премиер Тони Блеър, цитиран от Франс прес, ДПА и БТА.

Този въпрос “принадлежи на едно бъдещо поколение. Мисля, че това е реалността”, подчерта Блеър пред европейски информационни агенции в интервю от офиса на своя Институт за глобални промени в центъра на Лондон.

69-годишният бивш лидер на Лейбъристката партия се противопоставяше категорично на Брекзит, включително по време на кампанията си в Северна Ирландия, за да предупреди за последиците от излизането от ЕС за мира в провинцията.

“Мисля, че дебатът в Обединеното кралство в момента е по-скоро за това доколко искаме да възстановим силните си отношения с Европа, което според мен трябва да направим, и се надявам, че лейбъристите също мислят така”, добави Блеър. “Мисля, че можем да направим много заедно”.

Коалиционните сили, влезли в Ирак и свалили Хюсеин, не могат да бъдат сравнявани с руските сили, нахлули в Украйна, която е “страна с демократично избран президент, който, доколкото ми е известно, никога не е започвал регионален конфликт, нито е извършвал агресия срещу съседите си”, подчерта бившият британски премиер.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!