Технически проблеми по летищата на Великобритания, стотици чакащи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
198

На пристигащи във Великобритания пътници се налага да чакат дълго заради технически проблем в граничната система

Снимка: Shutterstock

Британското правителство работи по отстраняването на технически проблем, който доведе до спиране на работата на електронните гранични врати на летищата в страната късно снощи, предаде Асошиейтед прес.

На пътниците, влизащи във Великобритания в началото на натоварения празничен уикенд, се наложи да чакат дълго заради техническата неизправност.

Хора публикуваха снимки на дълги опашки на летищата в страната, тъй като всички пристигащи пътници бяха принудени да използват гишетата за паспорти, вместо автоматичните врати, оборудвани с електронни скенери за паспорти.

Британското министерство на вътрешните работи, което отговаря за граничния контрол, заяви, че работи за отстраняване на проблема. “Наясно сме с общонационален проблем с граничната система, който засяга пристигащите в Обединеното кралство”, каза ведомството. “Работим за разрешаването на проблема възможно най-скоро и поддържаме връзка с пристанищните оператори и авиокомпаниите, за да сведем до минимум смущенията за пътуващите”, добави то.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!