Сунак отказва да се извини за трансджендър коментар, въпреки критиките

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
74

Риши Сунак отказа да се извини за антитранс коментара, който направи по адрес на Кийр Стармър вчера по време на сесията на парламентарни въпроси, въпреки че му беше съобщено, че майката на Бриана Гей ще присъства в публичната галерия.

 

Говорейки пред журналисти в Корнуол, Сунак настоя, че е искал само да подчертае точка относно Стармър. Той заяви, че свързването на неговите думи със смъртта на Бриана, чието убийство беше частично мотивирано от трансфобия, е “най-лошата политика”.

Лейбъристката партия и други опозиционни партии са на мнение, че Сунак трябва да се извини за изказването си, а бащата на Бриана, Питър Спунър, подкрепи тези призиви, като заяви, че коментарът на Сунак е “напълно обезличаващ”.

Но, когато днес беше попитан дали ще се извини, Сунак отговори:

 

Ако разгледате какво казах, бях много ясен, говорех за доказания опит на Кийр Стармър да прави обрати по основни политики, защото няма план.

Това е доказано от днешните съобщения, че Лейбъристката партия и Кийр Стармър очевидно планират да се откажат от своята основна икономическа зелена политика на разходите.

Това просто доказва точката, която правех. Той е някой, който просто постоянно си е сменял мнението по цял набор от основни въпроси.

Мисля, че е напълно законно да се подчертае това и показва, че той няма план за страната.

Сунак заяви, че е бил “напълно шокиран” от убийството на Бриана и изрази “само най-искрените си съболезнования към цялото ѝ семейство и приятели”.

Той добави:

Но използването на тази трагедия за отклоняване от много отделната и ясна точка, която правех относно доказания опит на Кийр Стармър за многократни обрати по основни политики, защото няма план, мисля, че е и тъжно, и грешно, и показва най-лошото в политиката.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!