Путин в интервю: Украйна е изкуствена, поражение на Русия невъзможно

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
244

В интервюто си с Тъкър Карлсън, Владимир Путин изрази редица спорни възгледи, като отричаше реалността на Украйна като суверенна държава, обявявайки я за изкуствено творение по времето на Сталин. Той се позова на исторически аргументи, проследяващи събития още от 862 г. н.е., за да утвърди руски исторически претенции към украински територии. Путин категорично отхвърли всякаква възможност за поражение на Русия във военен план, считайки го за невъзможно “по определение” и твърди, че западните държави също са осъзнали това.

Освен това, руският лидер заяви, че прекратяването на западните доставки на оръжие за Украйна би довело до бърз край на конфликта. Той спомена неосъществен мирен договор, който според него е бил блокиран от бившия британски премиер Борис Джонсън, като предложи това като пропусната възможност за прекратяване на войната.

Путин изключи всякаква възможност за нашествие в Полша или Латвия, освен ако не бъдат атакувани от тях, и предупреди, че разполагането на западни войски в Украйна може да доведе до глобален конфликт, заплашващ оцеляването на човечеството.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!