Съдия осъди теоретик на конспирацията за лъжи относно атаката в Манчестър Арена

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
61

Твърдението, че бомбената атака в Манчестър Арена е инсценирана, беше определено като “абсурдно и фантастично” от съдия във Висшия съд.

Ричард Хол твърди, че атаката е организирана от правителствени агенции и не е причинила смърт или наранявания.

Той е съден за тормоз, неправомерно използване на лична информация и защита на данни от Мартин и Ив Хибърт, които са били на концерта на Ариана Гранде в арената на 22 май 2017 г.

Салман Абеди активира самоделна бомба в раница сред публиката, убивайки 23 души и ранявайки 1017 други. Г-н Хибърт получава травма на гръбначния стълб, а г-жа Хибърт – тежки мозъчни увреждания.

Хол е обвинен, че е посещавал домовете и работните места на пострадалите от атаката, включително дома на г-жа Хибърт, и е записвал видеоматериали за тях.

На предишно заседание той твърди, че няма “преки доказателства”, като видеозаписи от камери или снимки на нараняванията, доказващи, че семейство Хибърт са били в арената или са пострадали от взрива.

Хол твърди, че оцелелите лъжат за нараняванията си и че хората около арената “са се съгласили да участват в упражнение”.

Съдия Ричард Дейвисън реши в полза на семейство Хибърт, като заяви, че без това решение Хол би “използвал процеса като средство за развитие и тестване на своята хипотеза за инсценирана атака”.

Съдия Дейвисън добави, че е “фантастично” да се предполага, че Абеди не е починал и още по-фантастично да се твърди, че бомбаджият е агент на разузнаването.

Г-н Хибърт изрази задоволство от “разумното решение на съда”, като подчерта, че въпреки че всеки има право на мнение, има момент, в който линията е прекрачена и трябва да се предприемат действия.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!