Спешно предупреждение за морбили за пътници на Ryanair

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
336

Пътниците на полет на Ryanair от Лондон до Дъблин може да са били изложени на морбили. Има опасения, че пътници и екипаж на полет FR123 могат да са се заразили с това заразно заболяване. Това е последното предупреждение от Health Service Executive (HSE) след откриването на над 74 случая в Лондон само през април.

Инфекциите се увеличават в цяла Великобритания и Ирландия. HSE съветва тези на борда на самолета, пътуващ между Гетуик и Дъблин в 20:10 часа миналия четвъртък, че може да са били изложени на морбили.

„Молим ви да бъдете особено внимателни за симптоми на морбили в продължение на 21 дни след излагането – до 7 юни“, се казва в изявление на общественото здраве. Тези, които са получили две MMR ваксини, са прекарали морбили преди или са родени в Ирландия преди 1978 г., вероятно са имунизирани.

Хората, които не са имунизирани, трябва да избягват контакт с уязвими групи, включително бременни жени, бебета под 12 месеца и хора с отслабена имунна система до 7 юни. Медицинските работници са призовани да информират своите ръководители, че са били в контакт с пациент с морбили.

Тези, които не са ваксинирани с две дози MMR, трябва да се свържат със своя личен лекар, за да обсъдят дали се нуждаят от ваксинация.

Симптомите на морбили включват хрема, кихане, кашлица, болки в червените очи, температура от 38°C или по-висока и обрив, който обикновено се появява първо на главата и шията и се разпространява по тялото.

HSE казва: „Ако развиете тези симптоми, моля, потърсете медицински съвет. Обадете се предварително, преди да посетите медицинско заведение, за да уведомите за симптомите, за да се вземат необходимите мерки за предотвратяване на разпространението.“

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!