HSBC предупреждава клиентите си: “Трудно ще си върнете парите” след грешка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
226

HSBC предупреждава клиентите си да “бъдете внимателни” заради нарастващия брой измами, свързани с празниците. Банката, съперничаща на Santander, Lloyds, Barclays, NatWest, Nationwide и други, задава въпроса: “Намерихте ли в последния момент оферта за почивка в социалните мрежи? Приема ли туристическата компания плащане само чрез банков превод?”

Бъдете внимателни – това може да е измама. Измамниците създават фалшиви реклами и имейли, за да измамят туристите. Те често се представят за туристически компании, за да подведат хората да посетят фалшив уебсайт. Тези уебсайтове могат да изглеждат много убедителни, а някои дори могат да бъдат клонирани версии на истински туристически компании.

Измамниците може да ви помолят да платите за вашата почивка чрез банков превод – това прави много по-трудно да си върнете парите. Те могат да използват анулиране на полет или резервация на хотел като начин да измамят туристите, изпращайки имейли, които се представят като вашата туристическа компания и ви карат да поискате възстановяване на средства чрез фалшив уебсайт.

HSBC предупреждава, че измамниците може също да се представят за вашия хотел и да ви помолят да анулирате и резервирате директно с тях, за да „спестите пари“ или такси. Може също да получите обаждане от „агент за възстановяване на средства“, който обещава бързо възстановяване, ако предоставите банковите си данни, понякога изисквайки предварителни плащания под формата на такси.

За да останете в безопасност, бъдете внимателни към оферти, които идват директно при вас, особено ако са неочаквани, и винаги проучвайте туристическата компания, ако не сте чували за нея преди. Винаги проверявайте дали вашата туристическа компания е защитена от ABTA или ATOL – можете да направите това, като потърсите на уебсайта на ABTA или въведете името на фирмата и референтния номер в базата данни на ATOL.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!