Руски доклад твърди, че Навални е починал от естествени причини, семейството обвинява Путин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
107

Според руски медицински доклад, Алексей Навални е починал от “естествени причини”. Новината идва след като екипът и семейството на Навални обвиниха Владимир Путин в убийството му, което Кремъл решително отрече. Прес-секретарят на Навални, Кира Ярмъш, сподели в X, че на майката на Навални са представени резултатите от доклада.

Навални, който беше един от най-упоритите критици на Путин, е смятан за най-страшния враг на руския президент. Неговата майка Людмила разказа за своя опит да бъде разпитвана от руски следователи повече от 24 часа без право на адвокат и сподели, че следователите планират “тайно погребение” за Навални.

Людмила настоява за публично погребение, за да могат всички, които са се интересували от Алексей, да му кажат последно сбогом. Тя съобщи, че е била заплашвана от следователите, които искали тайно погребение и предупредили, че ако не се съгласи, ще се случи нещо с тялото на нейния син.

Навални беше известен със своята борба срещу корупцията, наричайки Путин “луд”, управляващата партия – “мошеници и крадци”, и публикувайки документи, които разкриват техните престъпления. Неговата смърт обаче поражда повече въпроси, отколкото отговори, особено след като на тялото му са открити “следи от насилие”, а “шпиони” са забелязани в затвора, където е починал.

Семейството на Навални заяви, че ще продължи неговата борба, въпреки че траурят за него по-малко от седмица след неговата смърт.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!