Въвеждат се свидетелства за загуба на бебе: Важна стъпка за признаване на родителската скръб

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
109

 

Родителите, които загубят бебе преди 24-тата седмица, вече могат да получат свидетелство за загуба на бебе, което признава тяхната скръб.

Активистите казват, че са “въодушевени”, че милиони семейства вече ще получат официално признание, че техните бебета са съществували.

Свидетелствата ще бъдат официални, но не и правни документи и са създадени в отговор на независимия преглед на загубите по време на бременност.

По-долу е всичко, което трябва да знаете за новите свидетелства. Какво представлява свидетелството за загуба на бебе? Свидетелството за загуба на бебе е за родители, които преживяват загуба през първите 24 седмици от бременността.

Това е свидетелство, което официално признава въздействието от загубата на дете в ранен етап на бременността.

Бебетата, родени мъртви след 24 пълни седмици на бременност, се наричат неродени, и техните смърти се регистрират официално. Но това не се случва за бебетата, които умират преди този етап.

Има планове за въвеждане на подобна схема в Уелс, а Шотландия въведе паметна книга, където семействата могат да записват своите загуби преди 24-тата седмица. Около една на всеки пет жени във Великобритания преживява загуба на бременност или спонтанен аборт преди 24-тата седмица.

Кой има право? Всички родители, които са преживели загуба на бебе от септември 2018 г., могат да кандидатстват вече.

Правителството планира да разшири критериите за допустимост в близко бъдеще и кандидатстването за безплатно свидетелство за загуба на бебе започна днес в 9 сутринта.

Кандидатите трябва да са на най-малко 16 години и да са живели в Англия по време на загубата.

Как да кандидатствате? Семействата, които имат право на свидетелство за загуба на бебе, могат да кандидатстват на уебсайта gov.uk.

Какво казва правителството? Министърът на здравеопазването Мария Колфийлд каза: “Ние сме изслушали родителите, които са преминали през това невероятно болезнено преживяване на загуба на бебе, и затова днес въвеждаме свидетелства за загуба на бебе, за да признаем тяхната загуба, като част от нашия по-широк дългосрочен план за здравето на жените в нашата страна, Стратегията за здравето на жените.

“Бих искала да благодаря на неуморната работа на активистите и благотворителните организации за тяхната подкрепа за тази инициатива и за това, че направиха свидетелствата реалност.”

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!