Паметта ви изневерява? Изкарали сте Ковид-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
145

Не можете добре да помните? Числата, датите и имената ви бягат? Не отдавайте това слабоумие само на възрастта. Причината е прекарано заболяване от К-19. Това доказаха британски и американски екип от учени в Кралския колеж в Лондон, цитирани от престижното специализирано издание Medical News.

Според изследването, повече от 84 000 британци, които са били заразени с ковид, вече са се оплакали от по-лоша памет. Всички те са направили тестове за интелигентност и резулатите им значително се отличавали от тези, които са давали през миналата година. Потърпевши са хора от всички възрасти – без значение на пол, образование и професия.

Оказва се, че заразата предимно удря хората по отношение на осмислянето на текстове, а не на решаване на задачи и притъпяване на емоции.

Тези, които по-тежко са прекарали болестта, са по-потърпевши.

По-рано японски учени доказаха, че след прекарана инфекция на ковид, хората се оплакват още от падане на косата, кафлица, нарушено обоняние и промяна на вкусовите навици. Сходни симптоми били открити и при пациенти, преболедували от Ебола.
standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!