Антъни Джошуа бил нереализиран футболен талант! (ВИДЕО)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
29

Скаути на Чарлтън, КПР и Уотфорд го искали в школите си преди световният шампион да открие магията на бокса
Антъни Джошуа ще има спаринги срещу Джо Джойс и вероятно с Дерек Чисора и Брайънт Дженингс, с които ще се подготви за мача срещу Курбат Пулев на 12 декември в „O2 Arena“ в Лондон. Британецът заложи световните си титли в тежка категория на IBF, WBA и IBO.

Те са подбрани така, че да наподобяват българина като ръст и като тип на удари, които отправят. Разбира се, Кубрат Пулев няма точно копие в света на бокса, разкриха от щаба на AJ пред Sky Sports.

Дейвид Ганза, мениджърът на тренировъчния лагер на шампиона в Шефилд, е приятел с Антъни Джошуа още от училище.

„Антъни много държи хората, с които работи да са искрени и да имат и личен интерес той да се подготви по най-добрия начин. С него имаме съвсем малки различия по тренировъчннияя процес, а работата ни няма нищо общо със старото ни приятелство“, споделя Ганза.

Той разкри и любопитна подробност от спортната кариера на британския боксьор като юноша. Оказва се, че младият Антъни е избивал агресията си не на боксовия ринг, а на футболното игрище.

На 16-годишна възраст той е играл в гимназиалната Неделна лига, където е бил наблюдаван от скаути на на Чарлтън, КПР и Уотфорд. Футболните треньори го предпочитали, защото бил по-висок и доста по-силен във въздушните двубои от връстниците си, лесно им отнемал топката при единоборствата.

AJ играел с лекота като нападател и бил доста резултатен, а със същия успех се справял и в защитен план.

Антъни скоро открил магията на боксовата зала и зарязал футбола, но Дейвид Ганза останал негов приятел и спътник в спорта и до ден днешен. Футбол продължили да играят само на конзолите на ФИФА.

Но по времето, когато Жозе Моуриньо бе начело на Манчестър Юнайтед, AJ направи тренировка с „червените дяволи“ и разкри, че за него е неосъществена мечта да играе във Висшата лига.
Боксьорът показва таланти и в много други спортове – на покер станал победител в турнир срещу много по-опитни картоиграчи.
„Побеждавал съм го на шах, на голф игрището също не е все още така добър. Но ако някой го предизвика, нищо чудно да наеме Тайгър Уудс за треньор“, шегува се Ганза.

По ирония на съдбата в същия ден, в който AJ публикува снимка със стиковете си за голф, това направи и единственият, непобеден от него противник Тайсън Фюри.

 

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!