Осемнадесет ученици от България са победители на най-голямото състезание по английски език в света

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
56

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание

Осемнадесет талантливи български ученици заслужиха победата си на най-голямото училищно състезание по английски език в света – “Kangaroo Global Linguistics”.

Четиримата първенци в нивата А1, А2, B1, B2 ще заминат за международен кръг, който ще се проведе в Солун в края на септември при изключително високи стандарти за оценяване, съобщиха днес от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, уточнявайки своята информация от вчера за училищното състезание.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а 760 от тях преминаха успешно и на национално ниво. Осемнадесетте финалисти ще бъдат наградени за отличното си представяне на специална церемония по време на най-голямото събитие за учителите по английски език в страната – Ден на Кеймбридж, което ще се проведе на 22 април.

“Вярваме, че изучаването на чужди езици е от съществено значение за успешната реализация на всеки човек, а състезания като “Kangaroo Global Linguistics” мотивират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме състезанието вече 18-а година и да даваме повод на цяла България да се гордее с постиженията на нашите талантливи деца”, така Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, коментира поредния успех на учениците.

Българските ученици по традиция се представят отлично на “Kangaroo Global Linguistics”, като през 2022 г. шестокласничката Боряна Ангелова получи най-висок брой точки сред конкурентите си от целия свят, с което заслужи и престижната награда “Общ победител за 2022 година”.

“Златото” във всяко от езиковите нива тази година заеха: Иван Янев от ОУ “Княз Александър I”, Пловдив, в ниво PRE-A1; Мартин Николов от ПМГ “Акад. С. Корольов”, Благоевград, в ниво А1; Дария Дамянова от ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, Варна, в ниво А1 Senior; Ива Войнова от ПМГ “Акад. С. Корольов”, Благоевград, в ниво А2; Тони Гърков от НПГ “Димитър Талев”, Гоце Делчев, в ниво B1; Дамяна Димова, ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”, Сливен, в ниво В2.

Състезанието “Kangaroo Global Linguistics” има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години, и се организира ежегодно в страни от цял свят, като проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Изключителен представител на Cambridge University Press у нас е издателството “Клет България”. В асоциацията членуват 164 от най-добрите училища у нас, като тя е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

Източник: БТА/Димитрина Ветова
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!