Байдън и Сунак ще обсъдят украинската криза в Северна Ирландия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
38

Заяви старши директорът за Европа в Съвета за национална сигурност на САЩ

Източник: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъжда войната в Украйна с британския министър-председател Риши Сунак, когато двамата лидери се срещнат днес в рамките на посещението на американския президент в Северна Ирландия. Това предаде Ройтерс, като се позова на изявление на старши директора за Европа в Съвета за национална сигурност на САЩ Аманда Слоут.

“Очаквам, че лидерите ще имат също възможност да разменят информация относно последното развитие на събитията в Украйна, включително продължаващите съвместни наши усилия да подкрепим украинския народ”, каза Слоут.

Американският президент Байдън не се очаква да обсъжда споразумение за свободна търговия с британския премиер Сунак при срещата, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че Великобритания се стреми към търговски споразумения след излизането си от ЕС, но администрацията на президента Байдън е замразила обсъждането на този въпрос.

“Не очаквам двамата лидери да разговарят относно споразумение за свободна търговия по време на това посещение”, каза Слоут и добави, че Байдън е отправил покана към Сунак да посети Вашингтон през юни, където те ще обсъждат икономически въпроси.

“Постоянно търсим начини да се ангажираме и да задълбочим сътрудничеството с Обединеното кралство по редица икономически въпроси”, отбеляза тя, предаде БТА.

САЩ продължават да обсъждат със своите съюзници неотдавнашното предполагаемо изтичане на класифицирани документи, които изглежда разкриват военните възможности на някои американски партньори, допълва Ройтерс, позовавайки се на по-нататъшното изявление на Слоут.

“Мисля, че цялата администрация се е ангажирала с голям брой съюзници и партньори, но не мога да кажа конкретно за какво точно президентът възнамерява да говори с министър-председателя днес”, каза Слоут пред журналисти в отговор на въпрос дали Байдън ще засегне тази тема на днешната си среща с британския премиер Риши Сунак.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!