Опашка от олигарси и мутри имали зъб на Гешев. Кои са в списъка на потенциални поръчители на атентата?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
161

В средата на март прокуратурата излезе с пресконференция за мащабен заговор с цел смяна на началници в МВР

От Васил Божков през Цветан Василев, до Красимир Каменов – Къро – все имена, споменавани от главния прокурор като хора, които се опитват да оказват натиск върху прокуратурата и обвинител №1.

Темата присъстваше в общественото пространство по време и след закриването на специализираните съдилища. В последната си медийна изява, отнасяща се за депутатския имунитет на Радостин Василев, главният прокурор заяви: “В последните три години кой не е казал остри думи по мой адрес? Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, господин Василев трябва да се нареди на опашка”.

В средата на март самата прокуратурата излезе с пресконференция за мащабен заговор между престъпници, бизнесмени, политици и журналисти, чиято цел била смяна на началници в МВР и дори на самият главен прокурор. А като доказателства бяха представени записи, открити в дома на арестуван по дело за наркотици.

“Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев, той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидиу от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих. Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от САЩ, за да го приключим. Има и по-радикални варианти, но засега така действаме”, се чуваше в един от записите.
Имената на Цветан Василев, Васил Божков, Красимир Каменов – Къро редовно присъстват в изказванията на главния прокурор. Иван Гешев ги коментира и когато прокуратурата изпрати заповед за задържането на основателите на “Нексо” Антони Тренчев и Коста Кънчев, които са обвиняеми по разследването срещу криптобанката.

“В Белград са кацнали обвиняемите по делото “Нексо”, аз нямам съмнение с кого ще се виждат в Белград – събраха се. Сега очаквам да кацнат Божков, може би от Швейцария, вашият колега Димитър Стоянов от “Бърд”, може би някои политици и политически партии и да си направят една голяма оперативка и да си разпределят задачите, кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и компрометиране на магистрати и на работещи колеги”, изтъкна тогава той.

На въпрос конкретно за заплахите в края на март – главният прокурор отговори така: “Не искам да коментирам. За разлика от повечето български граждани, имам охрана, а и в крайна сметка многократно съм казвал, че никой не ме е карал да ставам главен прокурор”. Инцидентът с Гешев се случва само два дни след неговата визита в Украйна. От Киев той обяви, че ако руският президент Владимир Путин бъде установен в България, ще бъде задържан с оглед издадената срещу него заповед за арест от Международния наказателен съд в Хага.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!