Нови ограничения в Европа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
238

Картата на Европа остава в червено заради все по-голямото разпространение на COVID-19

Снимка: Reuters

 

Белгия затвори барове и ресторанти за четири седмици

През последните 24 часа, по данни на Световната здравна организация, най-голям брой нови случаи на Стария континент са регистрирани във Франция, Великобритания, Италия, Холандия, Полша и Чехия.
В Италия заведенията вече ще работят до полунощ. Премиерът Джузепе Конте обяви, че кметовете ще могат да затварят и обществени места, за да предотвратят струпване на хора, предаде bTV.

Конте подчерта, че няма да има ново затваряне на страната: „Тези мерки ще трябва да ни позволят да се изправим срещу втората вълна, която удря цяла Европа. Не можем да губим време“.

Уелс въвежда двуседмична карантина. Хората ще бъдат призовани да не напускат домовете си. Заведенията и салоните за красота спират работа. Забраняват се събиранията на хора от различни домакинства.
За четири седмици затварят и заведенията в Белгия. Въведен е вечерен час от полунощ до 5 сутринта. Новите ограничения предизвикаха недоволството на ресторантьорите.

Властите в Австрия също въвеждат нови рестрикции. На закрито ще може да има до 6 души, а на открито – до 12. Властите призоваха за спазване на мерките. В страната също не се предвижда ново затваряне.

Заради скока на заразените в Словения ще важи вечерен час от 21:00 ч. вечерта до 06:00 сутринта. Глобата за нарушители ще е между 400 и 4000 евро.

Националният стадион в полската столица Варшава се превръща във временна полева болница. Решението беше взето след сигнали за недостиг на лекари, болнични легла и оборудване. Русия регистрира рекорд от близо 16 хил. новозаразени.

На фона на растящия брой инфектирани в Европа, други страни смекчават мерките. След стабилен спад в броя на новоинфектираните, Израел отваря детските градини, националните паркове и плажовете. Властите ще търсят начин да отворят светите места в Ерусалим за посетители.

За първи път от 7 месеца Саудитска Арабия позволи поклоненията в Голямата джамия в Мека. След редовна дезинфекция, допускани за молитва ще бъдат до 40 хил. души.
dunavmost.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!