Два сценария за съдбата на Борисов

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
229

Два сценария за съдбата на Бойко Борисов развиха в ефира на БНТ бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро и Владислав Панев, лидерът на еколозите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България”.

Идва 10 ноември за Бойко Борисов, предрече Ревизоро.

Лидерът на ГЕРБ ще бъде свален от собствените си хора, които не успяха да бутнат главния прокурор Иван Гешев, но него може и да успеят, предупреди Димитров.

„Ще кажат на Борисов стани почетен председател – било доброволно, било доброзорно“, допълни той.

Панев пък направо видя Борисов в затвора.

Борисов може да влезе в затвора, да кажем, защото знаете, че като няма парламент, няма и имунитет – така че дилемата е много сериозна. Специалитет на Гешев беше да събира папки с дела в чекмеджета, така че да може да рекетира политици и те да му слугуват. Вижда се, че това вече не работи в такава степен, каза Владислав Панев.

Вероятно Гешев има по няколко папки за Борисов, той и допреди няколко месеца каза, че до седмици делото за пачките ще види бял свят. За къщата в Барселона може би е същият случай. Това са публично известни дела, за които няма обяснения, продължи депутатът от ПП-ДБ.

Не знам дали Борисов действа наивно като се обяви срещу Гешев или няма козове в ръкава. Тази война е интересна и тя може да бъде за доброто на България. Защото знаете, че от случайни събития нещата могат да тръгнат в едната посока, могат да тръгнат и в другата посока. Нашата работа е да се тръгне към просперитет на България и това не са просто празни приказки. Това наистина е време разделно в момента в българската политика и в българския обществен живот”, заяви Панев.

Според Владислав Панев 49-ият парламент разполага с конституционно мнозинство. Доказателство за това е приемането на промените в НПК за механизма за разследване на главния прокурор, които бяха одобрени на първо четене в петък с над 190 гласа.

Има логика ГЕРБ да ни подкрепят за кабинет с втория мандат, защото обстоятелствата са коренно променени. Това, което беше преди 10 дни, вече не е същото. Затова има нужда от правителство с втория мандат и е логично ГЕРБ да ни подкрепи за втория мандат. Защото имаме вече много по-големи цели от просто отстраняване на Гешев, да кажем. Имаме нужда от цялостна реформа на обществения живот, заяви Панев.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!