Британският премиер направи изключително остър коментар за Китай

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
111

Китай е най-голямото предизвикателство за световната сигурност, каза той

Снимка: БГНЕС/ EPA

Китай е най-голямото предизвикателство пред световната сигурност и просперитет, но останалите водещи икономики не бива да скъсват изцяло отношенията си с Пекин, заяви днес британският премиер Риши Сунак след срещата на лидерите на страните от Г-7, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

“Китай е най-голямото предизвикателство за световната сигурност и просперитет в наше време. Те са все по-авторитарни у дома и все по-активни в чужбина”, каза Сунак пред журналисти след срещата в японския град Хирошима. Сунак изтъкна, че Великобритания и останалите страни от Г-7 ще възприемат общ подход, за да намалят рисковете във връзка с Китай.

“Става дума за намаляване на рисковете, а не за скъсване”, поясни британският премиер. Заедно с останалите страни от Г-7 “предприемаме стъпки, с които да попречим на Китай да използва икономическа принуда, за да се меси в суверенните дела на другите”, категоричен бе Сунак.

Сунак каза още, че това лято Великобритания ще започне да обучава украински пилоти. Британският премиер подчерта, че никой не иска мир толкова, колкото украинският президент Володимир Зеленски, но условията на мира трябва да са базирани на принципите на Украйна.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!