Борис Джонсън за Путин: Дилър от задна уличка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
422

Великобритания ще защитава интересите на Украйна на предстоящите срещи на Г-7 и НАТО. В това е уверил британският премиер Борис Джонсън украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Джонсън в “Туитър”.

Обединеното кралство ще продължи да засилва военната, икономическата и дипломатическата подкрепа, за да помогне за прекратяване на този ужасен конфликт, написа премиерът.

Припомняме, че преди дни Джонсън заяви, че Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна поради страх от това да има свободна и демократична страна за свой съсед.

Джонсън смята, че Путин всъщност не вярва, че Украйна ще се присъедини към НАТО, както и че не вярва в “полумистичната глупост” за “произхода на руския народ”, изречена от руския президент.

Британският премиер заяви, че Путин “няма да спре в Украйна”, ако войната протече според плановете му, и “краят на свободата в Украйна ще означава угасване на всяка надежда за свобода в Грузия, след това в Молдова – ще означава началото на нова ера на сплашване в Източна Европа от Балтика до Черно море.

По думите му, сега Обединеното кралство трябва да предприеме “необходимите смели стъпки”, за да прекрати зависимостта на страната от руския петрол и газ.

Той добави, че руският президент е като дилър от задна уличка, който зарибява и създава зависимост от руските енергоносители.
plovdiv24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!