В Англия: Отмъщението на Абрамович – фалит за Челси

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
761

Има много сериозна вероятност отборът на Челси да попадне под администрация заради войната в Украйна. Роман Абрамович е намекнал, че по никакъв начин няма да продава клуба на американци и британци заради санкциите, които му бяха наложени. В същото време правителството в Лондон било твърдо против офертата на консорциума от Саудитска Арабия.

 

Така всички сериозни оферти попадат под удар и след броени дни тимът, който продължава да мачка, след като Абрамович бе отстранен, да попадне под администрация, пише „Daily Mail“.
Преди това дори имаше вариант сделката, която се движи от американска банка, избрана лично от Абрамович, да приключи до 2 април, когато е следващият двубой на лондончани в първенството заради предстоящата пауза заради националните отбори.

Един от консорциумите, които искат клуба, пък бе ударен от връзка с опандизен руски олигарх. Става въпрос за този, в който са замесени шефът на световната атлетика лорд Себастиан Коу и бившият шеф на „Бритиш Еъруейс“ сър Мартин Бротън.
Според депутата Крис Брайънт фирмата на Себ Коу е продължила да продава скъпи билети за различни състезания на руския олигарх Андрей Черняков, който бе осъден във Великобритания за измами на стойност 150 милиона лири.

В момента олигархът се намира в затвор в Москва, след като бе екстрадиран от Полша в Русия, за да отговаря за парите, които е задигнал от ВТБ или „Внешторговбанк“.
Правителството на Борис Джонсън следи доста отблизо сделката и трябва да даде крайно одобрение за нея.

Така напред излиза консорциумът на швейцарския милиардер Хансйорг Вис, американеца Тод Бьоли, героя от филма „Мънибол“ и Джонатън Голстийн. Те са получили подкрепата на калифорнийския инвестиционен фонд „Клиърлейк Кепитъл“, който управлява активи от над 60 милиарда долара по цял свят и банката „Голдман Сакс“.
Те са и тези, които искат да приключат светкавично сделката, но все пак офертата трябва да бъде приета от Абрамович.

В същото време легендата на клуба Джон Тери обяви, че е водил доста успешни преговори с всички евентуални купувачи от името на своя консорциум, който иска 10% от акциите след сделката. Тери направи фирмата „Истински сини“, в която да влязат фенове на отбора и срещу 100 лири годишно да придобият собственост. Идеята е с този дял да се държат изкъсо бъдещите собственици, които да не допускат грешки. Според Тери абсолютно всички, които са дали оферта, са приели идеята, и то доста добре. Сега спешно трябва да се съберат 250 милиона лири, колкото ще струват 10% от акциите.

Превод: “24 часа”
gomg.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!