Български зет е кандидат за кмет на Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1950

“Българска следа” откриваме в изборите за кмет на Лондон тази пролет. Един от най-популярните кандидати за кметския пост на английската столица – Браян Роуз, е женен за българка с корени от Северозапада.

Брайън Роуз е известен американски подкастър и влогър, понастоящем базиран в Лондон. Роден през май 1971 г. в Америка, Роуз развива успешна кариера в банковото дело и работи за различни институции в Ню Йорк и Лондон. През 2011 година американецът решава да създаде свой подкаст и YouTube канал, в които да популяризира идеите си. Към днешна дата, неговият канал London Real има два милиона абонати, които следят с интерес неговите теории на конспирацията за пандемията “COVID-19” . Роуз участва в изборите за кмет на Лондон през 2021 г. като независим кандидат.

Браян Роуз не подкрепя строгите мерки срещу коронавируса, които правителствата налагат, като остро критикува lockdown мерките и ползите от тях.

Според кандидат-кмета, Лондон трябва незабавно да бъде върнат към работен режим , за да успее да съживи икономиката си.

Роуз е подготвил и подробен план с конкретни мерки, върху които той и екипът му ще работят, за да върнат гражданите на Лондон към нормалния живот.

Сред мерките са шестмесечни “данъчни ваканции” за редица ключови за икономиката сектори, отваряне на театри, музеи и други културни учреждения, връщане на децата в училище и други.

Съпругата на финансиста Роуз – Мариана Алексиева е родом от Айтос, но коренът й е от село Драганица и Вършец.
На 18-годишна възраст се мести да живее в Лондон. През годините развива кариера в областта на модата и търговията, като трупа опит в някои от най-популярните луксозни модни брандове, включително Dolce and Gabbana , YSL, Gucci, Anoushka и последно Salvatore Ferragamo, преди да се отдаде на майчинството.

За себе си Мариана казва:

“Аз съм от тези луди майки, които решават да не скучаят, докато сменят памперси, а да учат. Поради тази причина записах “Психология”, а тази година паралелно и “Психотерапия”. Йога учител станах на инат, защото реших че ще изляза от този lockdown в по-добра форма от тази, с която влязох в пандемията. Обичам и да рисувам – когато ми е криво.”

Мариана е съпруга на Браян Роуз и негов “съветник в сянка”. Българката подкрепя съпруга си в неговото ново начинание, а Роуз често се допитва до съпругата си по важни за кампанията въпроси.
С Мариана правим виртуална среща, в която говорим за българските й корени и каква е била реакцията на близките й хора в България, когато разбират, че Браян ще се кандидатира за кмет:

“Когато решихме, че Браян трябва да се кандидатира за кмет на Лондон, се обадих на приятели и роднини.
Родата във Вършец веднага организира молитва в църквата. Свещеникът, който кръсти дъщеря ни там я отслужи.

От нам с Господ напред и ние след него се борим за едно ново начало.

Хубаво е да знам, че много къщи са отворени за нас и винаги, когато имаме нужда от спокойствие, можем да отидем във Вършец, където децата да бягат на свобода.

Родът на Алексиеви е с дълбок корен. Израснах с истории как роднините ми са си помагали и са се подкрепяли.

Имам братовчедка в Лондон, която ми е най – близкият човек и двете с нея се подкрепяме по същия начин, както дядовците ни са се подкрепяли едно време. Сигурна съм, че ни се радват отгоре.

Една от програмите на мъжа ми е да сложи семейството на първо място , в него можем да открием всички ценности, от които обществото има нужда.

Браян често споделя, че аз съм му показала каква е магията на семейния огън, аз мога само да кажа, че единствено предавам нататък това, в което ме е възпитал родът като ценности.”
Автор: Екип на “Зов нюз”

Снимките са предоставени на “Зов нюз” от Мариана Алексиева
zovnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!