Родилка почина в Бургас след усложнения от Ковид-19, тече проверка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
218

Три болници в столицата отвориха “зелени коридори” за ваксинация

Проверки около смъртта на бременна жена в Бургас и гръцкия студент в Пирогов. Висок остава броят на хоспитализираните с Ковид-19. В неделния ден три болници в столицата отвориха “зелени коридори” за ваксинация

В следствие на усложнения от ковид-19 почина интубираната в шестия месец родилка в Бургас. След преждевременното раждане бебето е в добро състояние, а по случая е назначена проверка.

“Що се отнася до бременните, мога да кажа, че те и преди по-лесно се заразяваха, но прави впечатление, че за разлика от предишната вълна сега при третата вълна, при британската мутация, се разболяват повече по-млади хора, карат го по-тежко и за съжаление наблюдаваме, че засяга и по-малките деца.”, заяви директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов.

Проверка тече и около смъртта на гръцкия студент, за когото има съмнение, че е починал след поставена ваксина. Пред националното радио шефът на Пирогов професор Балтов заяви, че момчето не е регистрирано в системата за ваксинация и 10 дни е било лекувано в болницата.

“Имал е травматичен инцидент, от който е предизвикан по-сериозни проблеми в областта на главата. Все пак нека изчакаме да си свърши агенцията своята работа, проверката да мине, допълни още проф. Балтов
На този фон в столичните болници ВМА, Пирогов и Исул отвориха зелени коридори за ваксинация в неделния ден.
Пламен Димитров няма записан час за ваксинация, но се възползва от отворените зелени коридори днес.

“Разберете хората искат да се ваксинират. Вие казахте, аз сложих едни маратонки и побягнах на тук. И след като се ваксинирах, се обадих на всичките си роднини веднага да идват, защото до 5 часа тук са обезпечени с препарати, обясни Пламен.
Предлаганите ваксини са само на оксфордския препарат, а пред имунизационните пунктове не се образуваха големи опашки, на каквито бяхме свидетели при предишните зелени коридори.
Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!