Which? подреди най-лошите авиокомпании

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
36

Анкетирани са над 6500 пътници
Снимка: Unsplash
American Airlines и British Airways са оценени сред най-лошите авиокомпании за полети на дълги разстояния, показва проучване на потребителския британски сайт Which?.

Превозвачът под флага на Обединеното кралство е критикуван за “качеството на своите храни и напитки, комфорта на своите места и съотношението качество/цена за своите услуги на къси и дълги разстояния”, в годишния доклад на Which? Travel.

Повече от 6500 пътници са анкетирани по теми като обслужването на клиентите, качването в самолета и кабината като част от проучването.

American Airlines е обявена за най-лошата авиокомпания за дълги разстояния с резултат 48%.

„American Airlines приемат отзивите на клиентите много сериозно и бяхме разочаровани, когато видяхме констатациите от проучването на Which?. въз основа на опита на 53-ма клиенти“, заяви говорител на авиокомпанията пред CNN.

“Въпреки това, ние признаваме, че винаги има място за подобрение и ще продължим да се стремим да предоставяме отлична услуга с грижа за нашите клиенти”, добавиха от авиокомпанията.

British Airways получи резултат от 55% както за полети на къси разстояния, така и за тези на дълги разстояния, като се класира съответно като третата и втората най-лоша авиокомпания по тези показатели.

Но авиокомпанията постави под въпрос точността на доклада на базираната във Великобритания организация.

„Нашите собствени данни показват, че оценките на удовлетвореността на клиентите са се увеличили и продължават да се увеличават, тъй като ние инвестираме 6.5 милиарда британски лири (8.4 милиарда долара) за нови самолети, нова храна, нови седалки и нова технология“, се казва в изявление на British Airways .

Ryanair е най-лошо оценената авиокомпания за полети на къси разстояния, като отбелязва едва 44% одобрение, а Vueling Airlines (54%) и Wizz Air (56%) се представят малко по-добре.

В другия край на скалата в категорията на къси разстояния, Jet2 печели награда за това, че предлага страхотна услуга на достъпни цени.

За дълги разстояния Singapore Airlines се справя най-добре, докато Emirates и Virgin Atlantic се нареждат след нея.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!