Зловеща шпионска акция срещу България: Ще ни погълне ли Русия или ще й приседнем?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
111

Саботажни и дезинформационни акции готвят руските тайни служби в навечерието на изборите в България на 2 април. Агентурната дейност в страната ни е засилена.

Активирани са всички агенти за внушаване на недоверие у населението спрямо НАТО и Евросъюза. Това съобщиха източници на Фрог нюз в Москва.

Особено внимание се обръща на медиите. През тях да се прокарва руската пропаганда, да се „доказва“, че Русия има пълно надмощие над обединения Запад и САЩ. Целта е при сформирането на новия парламент след изборите да се постави въпросът за спиране на военната помощ за Украйна. Друг приоритет е да се инициира референдум за неутралитет на България, който да доведе до напускане структурите на НАТО и ЕС.

 

За изпълнение на тези цели са впрегнати най-важните структури на ГРУ: 1-о управление, действащо в Европа; 5-о оперативно управление; 7-о: службата за информация и анализ; 8-о: диверсионната служба и особенно 12-о управление – насочено изцяло за водене на информационна война.

 

В операцията в навечерието на изборите участват и подразделения на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР). В частност: всички оперативни отдели; Отдел за анализ и информация; Отдел за икономическо разузнаване.

 

В указанията за диверсионна дейност на българска територия особено място заема задача за разрушаване информационните мрежи на потенциален враг. По тази линия могат да се очакват кибератаките срещу държавни учреждения и структури.

 

Неслучайно Кремъл избра за лидер на т.нар. русофилски интернационал – “антифашистки фронт срещу сатанизма” – българинът Николай Малинов. Това е част от кампанията за откъсване на България от евро-атлантическия път, по който е поела преди години.

 

С акциите срещу партиите на промяната и засилване влиянието на руските проксита в следващия парламент е опит на Кремъл да заглуши задаващия се скандал с изгонването на над 30 дипломати на Москва от Германия. Решението на германското правителство бе обявено от външния министър Аналена Бербок. Вътрешният министър Нанси Фейзър допълва, че в последно време германското контраразузнаване е имало много и трудна работа по разкриване на руски шпиони в страната, чиито брой расте обизпокоително в последно време.

 

Странно е мълчанието на българските служби за противодействието на руската шпионска инвазия у нас. Необяснимо е и бездействието на институциите по отношение на изливащата се като водопад руска пропаганда от национални и обществени медии.

По изчисления на експерти в областта на сигурността, България е на второ място в Европа по количество руски шпиони, които действат на нейна територия. На първо място е Полша. Трета е Германия, за която вече бе споменато.

 

„Ние сме от организацията FMUL – Free misanthropic Unabombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени изцяло. Човешката раса трябва да бъде унищожена. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще се взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете”.

Това е написано в имейлите, с които е отправена бомбена заплаха срещу десетки училища в София, Бургас и Варна.

 

Заплахите може да са дело на ученик с компютърни умения. Но може да са работа на чужди служби, които целят предизвикване на паника, объркване, хаос. Експерти от МВР се надяват да е младежка глупост, въпреки огромния ресурс, който е хвърлен в разкриването на извършителя/ите, защото има и версия да е диверсия. Същата може да се реализира по време на изборите на 2 април и тогава последиците биха били изключително неприятни.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!