Загинал е турист по обяд в Рила в района на водопад Голяма Скакавица

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
60

Снимка: БГНЕС

Турист е загинал по обяд в Рила в района на водопада Голяма Скакавица. Това потвърдиха пред репортер на БНР от Планинската спасителна служба.

Най-вероятно мъжът е паднал от водопада, спасителите са го открили в много тежко състояние – с черепно мозъчна травма, травма на гръдния кош и наранявания по крайниците.

Задействана е била процедурата за излитане на военен хеликоптер от авиобаза Крумово, обясни дежурния в ПСС Ася Джамбазова:

“Те тръгнаха към 11.45 часа, но за съжаление не успяха да кацнат в тази долина, защото е крайно неподходящо за този тип машини. Междувременно колегите, които са от град Дупница, вече бяха стигнали до него. Опитаха се да окажат на човека каквато спешна помощ е в техните възможности. Но човекът е починал в следствие на травмите си, докато са го транспортирали до най-подходящо място за качване на хеликоптер”.

Операцията по свалянето на тялото на загиналия турист все още продължава, лекари ще установят точната причина за смъртта.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!