Задържаха британец в Плевенско, издирван за тероризъм от Интерпол

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
57

Дейвид Бодил се издирва по искане на властите в Манчестър

Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина на Интерпол, в плевенското село Любеново. По първоначалната информация на БТВ арестът е извършен в имот в селото.

Дейвид Бодил се издирва по искане на властите в Манчестър. Там той е разследван за подготовката на терористични действия. Домът му в Манчестър е претърсен и на място са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

По информация на медията Бодил е пристигнал у нас на 19 ноември.

В профила си във Facebook на 28 ноември Дейвид Бодил пише: „Помислих си, че трябва да съобщя на всички мои приятели, че вече съм беглец и никога няма да се върна в Обединеното кралство, поне не жив. Съжалявам, че никога повече няма да ме видите. Полицията възнамерява да ме осъди за престъпление без жертви, което дори не би трябвало да е престъпление на първо място. Ако се върна в Обединеното кралство, ще прекарам много години в затвора. Предпочитам да умра в чужда държава, отколкото да прекарам живота си в затвора, за да задоволя егото и бонуса към заплатата на полицейски служители. Макар че всъщност не съм изненадан, тъй като от известно време знам, че в Обединеното кралство няма никаква свобода и ежедневно се нарушават правата на гражданите му. И в същото време обвинява други държави в същото. Това е лицемерие. Единственият път, когато ще ме видите отново, е в чувал за трупове. Ще ми липсвате. Поне моите истински приятели. Успех в живота.“

В червената си бюлетина британските власти пишат, че е въоръжен и опасен. В дома са намерени взривни вещества. Започнала е процедура по екстрадиция.

Източник: БГНЕС
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!