Явор Божанков: Ако нещо ме е направило убеден европеец, то е престоят ми в Москва.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
416

На посещение съм в Сърбия. Срещите ми започват след два часа и в това време гледам нашия парламент.

Копейката премина всякакви граници.

Каза, че Украйна водела война с народа си. И всичките руски опорки в няколко минути. Иска автономия за българите. Говори за фашисти.

Насреща:

ДПС са либерали и би трябвало да реагират на брутална реч на омразата. Мълчание.

БСП мълчат на тема фашизъм, вероятно защото трябва да признаят, че нападение над чужда държава с етнически мотив е чист фашизъм а Путин е близо до Хитлер.

ГЕРБ са супер ПРО-Украйна но с Възраждане не се занимават.

ДБ дават отпор. ПП не ги чух. Възход не зная тялом и духом дали са там.

Това е за прокурор. Но да не губим време с фантазии.

Съпротивителните сили на нашето общество са слаби и това е тревожно.

Има и добри новини:

Русия е жертва на собствената си пропаганда. А местните копейки ще катастрофират.

– Тезата, че Русия освобождава Украйна от нацисти а Украйна води война със собствения си народ приключва. Русия 9 месеца губи войната. Защото украинците се борят, като лъвове за земята си. Руската инвазия окончателно оформи тяхната идентичност и цивилизационен избор. Ако бяха шепа нацисти а управлението там се бореше срещу народа си, то кой изтласква всеки ден руската армия? Русия води тази война заради ресурси, пари и влияние. Нищо друго.

– Тезата, че Русия е втората армия в света, а Русия е технологичен лидер във военната индустрия също спихна. Русия не е лидер в нищо. Изкуствен интелект, автоиндустрия, електроника и високи технологии – всичко идва от Запада. Няма как технологично изостанала и корумпирана държава да компенсира това с пропаганда.

– Руските канали за фалшиви новини публикуват страховити предупреждения срещу Запада. Трябва да си кръгъл идиот да приемеш, че Русия е величина на фона на Запада. 447 милионна Европа, 331 милиона САЩ, без да броим съюзниците от Япония, Южна Корея и т.н. При факта, че руската икономика е голяма, колкото тази на Италия. Западният свят е правилната, силната и успешната страна. Това е факт.

Днес имаме Европа, която е научила урока си с Хитлер. И добре знае, че ако позволи на един диктатор да превзема суверенна страна “за да има спокойствие” обрича целия континент на война. Ще последват Литва, Латвия, Естония, Полша и т.н.

Руската агресия не пропука НАТО. Обедини ни. И доведе до разширяване на алинса.

Украинците днес умират и заради нас.За да си живеем тук живота, както преди. Заслужават поне базово уважение. И категоричен отговор срещу хора, като Копейката.

Живеем добре без руски газ. Ще живеем без руско ядрено гориво също. Скоро ще живеем свободни от пагубното им влияние и скапаната им пропаганда.

Разбирам хората, които исторически са благодарни и се чувстват свързани с Русия. С тях не бива да се конфронтираме. А да говорим. Това няма общо с днешния режим и неговите безобразия. Ако някой води война със собствения си народ – това е Русия.

За тези, които ще кажат – отиде Явор в Щатите и му имплантираха чип зад слепоочието. Приятели. Преди това бях в Москва. Бях в Киев дни прди войната. Говоря с колеги от много европейски парламенти. В момента съм в Сърбия с колеги от няколко страни. Ако нещо ме е направило убеден европеец, то е престоят ми в Москва.

Искам добра здравна система. Искам върховенство на закона. Левите хора искат справедлива и солидарна социална система.

Това в Русия го няма. Има свръх богати и бедняци. Има хора над закона и конституцията. Има мизерия. За това младите търсят добър живот винаги на запад и никога на изток.

Диктатурата няма да пребъде. Свободата ще наделее. Виновните ще бъдат съдени. Дори тези, които в момента се чувстват уверени.

Русия няма са спечели тази война.

Допреди няколко дни Явор Божанков беше депутат от БСП. Партията му го изключи, защото той гласува “За” предоставянето на оръжие за Украйна.

Ето видео от речта, заради която беше изключен от БСП:

 

skandal.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!