Володимир Зеленски идва на посещение в България

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
93

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България тези дни, като вероятно това ще е в четвъртък съобщава bTV, позовавайки се на свои източници.

До момента от началото на войната Зеленски посети няколко европейски държави, сред които Италия, Великобритания и Германия. Както и Съединените щати.

От украинските политици в София досега е бил само външният министър Дмитро Кулеба.

Посещението на президента на Украйна идва, след като в миналия парламент депутатите отказаха да чуят негово обръщение, в което той искаше да призове за помощ.

Преди дни обаче съветникът на Зеленски Михайло Подоляк обяви в интервю, че България трябва да се гордее от начина, по който помага на Украйна.

Преди това депутатите от 47-ия парламент отказаха да изслушат и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба. Той изкара няколко дни в София, опитвайки да договори оръжейна помощ, но заради тогавашното участие на БСП и Корнелия Нинова в управлението бе отказано пряко подпомагане.

flashnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!