Великобритания променя дневния ред. Обявен е национален траур

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
768

След трагичната новина за кончината на кралица Елизабет II общественият живот в Обединеното кралство ще бъде почти спрян през следващите дни, съобщават световните агенции.

Телевизионните програми ще бъдат променени, за да отразят мащаба на историческия момент. Депутатите ще отдадат почит на кралицата и ще положат клетва пред новия крал Чарлз. Знамената на официалните сгради ще бъдат свалени наполовина, църковните камбани ще бъдият траурно.

Местни, национални и благотворителни организации ще организират свои собствени начини да отдадат почитта си, с възпоменателни събития и книги за съболезнования. Тонът на обществения живот може да изглежда като национална пауза за размисъл, като хората обмислят собствените си спомени от дългото царуване на кралицата.

Това не означава, че ще бъде пълно спиране. Градският транспорт и обществените услуги ще продължат да работят. Училища, магазини и предприятия ще останат отворени поне до деня на погребението на кралицата.

 

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!