Великобритания отказва молби за гражданство заради коронавируса

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
413

Причината е невъзможността за провеждане на церемониите по натурализация

Департаментът по вътрешните работи на Великобритания бе критикуван заради изискването си кандидатите за гражданство да присъстват на церемония по натурализация, за да станат граждани. Множество кандидати са загубили достъп до образование и работа, поради невъзможността за организация на церемониите поради пандемията.

Правителството на Острова настоява, че церемонията е задължителна за получаване на гражданство и пренебрегна факта, че в момента събитията не могат да бъдат проведени.

Изискването гласи, че всеки на възраст на 18 години, чиято молба за гражданство е била одобрена, трябва да присъства на церемония по натурализация. Тя се провежда в регистрационен офис в местната община, където кандидатът полага клетва.

Церемониите бяха спрени през март. Сега част от тях започнаха да се провеждат отново, но списъкът с чакащи е твърде голям.

Amnesty International UK и PRCBC изпратиха отворено писмо до Департамента по вътрешните работи в страната, приканвайки секретаря по вътрешните работи Прити Пател незабавно да въведе временна отмяна на изискването за присъствие на церемония по натурализация.

Говорител на департамента сподели, че организацията на церемониите е задача на местните общини. Някои предлагат виртуални церемонии, докато други провеждат церемонии с ограничен брой посетители. Департаментът по вътрешните работи сподели, че ще работи с местните органи да намали броя на чакащите за церемония.
economy.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!