Великобритания отчита рязък скок в придвижването с велосипеди

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
83

За Великобритания общото увеличение, отчитащо броя на пътуващите с колело през май 2020 г. спрямо май 2019 г., е 162%

 

Британците рязко са се насочили към използването на велосипеди като средство за придвижване, пише “Ройтерс”, като се позовава на данните от приложението Strava.

Най-голям ръст на годишна база е отчетен в Ливърпул – над 220%, за хора, направили поне едно пътуване с колело.

Върхът в използването на велосипеди се обяснява с пандемията от коронавируса COVID-19 и желанието на британците да избягват затворените пространства в обществения транспорт. Според данните колоезденето е било в пика си през май, когато бяха и най-затегнатите мерки във Великобритания.
Говорителят на Strava Гарет Нетълтън обясни, че данните ще бъдат представени на местните власти, за да им помогнат да планират подобрения в организацията на движението и да привлекат още повече хора към колоезденето и ходенето за сметка на използването на коли.
Надяваме се това да не остане просто временно явление заради COVID-19, каза Нетълтън. По думите му моментът трябва да се използва. Към призива се присъедини и Крис Бордман – олимпийски шампион в колоезденето от Барселона ’92, който сега организира кампании за популяризиране на използването на велосипеди.

Данните поставят Лондон на пето място по ръст (119%), като пред столицата са още Манчестър (169%), Глазгоу (146%) и Бирмингам (134%). За Великобритания общото увеличение, отчитащо броя на пътуващите с колело през май 2020 г. спрямо май 2019 г., е 162%.
dariknews.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!