Великобритания измисли как да различава COVID-19 и сезонния грип

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
920

Тест на място и тестовете за ДНК ще помогне да се идентифицират и различат COVID-19 и други сезонни заболявания, заявиха от британското здравно министерство. Здравният министър на Великобритания Мат Ханкок заяви, че това ще бъде “изключително полезно” през зимата, пише БГНЕС.

В момента три четвърти от резултатите от тестовете дават резултат в рамките на 24 часа, а при една четвърт това може да отнеме до два дни.

Почти половин милион от новите тестове с бърз тампон ще бъдат на разположение от следващата седмица в заведения за грижа за възрастни хора и големите лаборатории. Очаква се в следващите няколко месеца да бъдат произведени 5,8 милиона теста, съобщиха от британското здравно министерство. Здравният министър Мат Ханкок определи тези последни иновации в тестването на коронавируса като “животоспасяващи”. Той добави: “Милиони нови бързи тестове за коронавирус ще осигурят резултати на място за по-малко от 90 минути, помагайки ни да разрушим клъстърите за бързо разпространение на вируса. Фактът, че тези тестове могат да открият грип, както и коронавирус, ще бъдат изключително полезни, когато дойде зимата, така че пациентите ще могат да следват правилните инструкции, за да защитят себе си и околните”.
Редактор: ИВАЙЛО АЧЕВ
© Actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!