Вечерен час затваря кръчми във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
347

Всички кръчми, барове, ресторанти и други заведения в Англия трябва да затварят в 22:00 часа от четвъртък, за да се ограничи разпространението на коронавирус, съобщи Би Би Си.

/ iStock/Getty Images

Правилата също така ограничават до обслужването само на маса.

Мерките ще бъдат определени от министър-председателя в Камарата на общините, преди да се обърне към нацията директно във вторник вечерта.
Това се случва, когато британското ниво на опасност от COVID-19 стана 4 , което означава, че предаването е „високо или нараства експоненциално“.

Очаква се Борис Джонсън също да подчертае необходимостта хората да следват насоките за социално дистанциране, да носят маски за лице и да си мият редовно ръцете.

И според информации в медиите той ще призовава хората да работят от вкъщи при случаите, когато това не оказва негативно влияние върху бизнеса.

Главният научен съветник на правителството сър Патрик Валанс предупреди, че до средата на октомври може да има 50 000 нови случая на коронавирус на ден без по-нататъшни действия – което според него може да доведе до над 200 смъртни случая на ден до средата на ноември.

В понеделник в Обединеното кралство бяха регистрирани още 4 368 ежедневни случая и 11 смъртни случая.

По-нататъшни ограничения също ще бъдат обявени в Шотландия във вторник, докато ограниченията за домакинствата ще бъдат разширени за цяла Северна Ирландия.

Също от 18:00 часа във вторник, още четири окръга в южен Уелс ще бъдат изправени пред нови мерки , включително вечерен час за кръчми и барове, които ще затварят в 23:00 часа.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!