В Лондон задържаха мъж по подозрение за шпионаж в полза на Путин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
159

Заподозреният е бил хванат на летище “Гетуик”, трябвало да се качи на полет за чужбина

Полицията за борба с тероризма е арестувала на лондонско летище мъж по подозрение в шпионаж в полза на Русия, съобщи ДПА.

Заподозреният, който е на около 40 години, е бил задържан от полицията на летище “Гетуик” в Лондон в понеделник вечерта.
Вестник “Сън” съобщи, че мъжът е обвинен в шпионаж във Великобритания в полза на руския президент Владимир Путин и е трябвало да се качи на полет за чужбина, когато е бил арестуван.

 

Говорител на Скотланд ярд заяви: “Можем да потвърдим, че служителите от командването за борба с тероризма на полицията са арестували мъж на около 40 години на летище “Гетуик” в понеделник, 13 юни, по подозрение в престъпления по раздел първи от Закона за служебната тайна от 1911 г. Той е бил отведен в полицейски участък в Лондон и в момента е в полицейски арест. Разследването продължава.”
Раздел първи от споменатия закона се отнася до съдържаща се в бележки, планове или скици информация, която може да бъде полезна на врага, уточнява ДПА.

Източник: БТА
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!