Трюдо: Светът ще направи всичко възможно, за да гарантира, че Путин ще изгуби своята война в Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
711

БГНЕС

Светът ще направи всичко възможно, за да гарантира, че руският президент Владимир Путин ще изгуби войната си в Украйна, в това число и запазване на санкциите срещу Русия години наред. Това заяви премиерът на Канада Джъстин Трюдо, предаде Ройтерс.

“Путин трябва да разбере, че Западът е абсолютно решен да се противопостави на онова, което той прави. Неговата незаконна война, неговите ескалации, неговото прекрачване на червените линии чрез решение за нахлуване още по-навътре в Украйна означава, че ние, светът, ще направим всичко, което можем, за да гарантираме, че той ще изгуби”, заяви Трюдо по адрес на Путин.

Вчера Трюбо беше на изненадващо посещение в Украйна, по време на което той нарече украинския президент Володимир Зеленски “приятел”. За Путин той заяви, че допуска ужасна грешка, че причинява жестокости на цивилни и че прави всичко това, защото си мисли, че може да победи. “Но той може само да загуби”, каза Трюдо.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!