Българска следа в трафик на наркотици в Испания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
197

В Амстердам са задържани трима души и са иззети повече от 240 килограма наркотично вещество

Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Агенти на Националната полиция на Испания са конфискували в Бургос повече от 20 килограма наркотично вещество, идентифицирано като 4-CMC. Подобен наркотик досега не е задържан на територията на страната. В трафикантската мрежа има и българска следа, съобщава БНР.

Разследването започва, когато през месец февруари под наблюдение попада престъпна група, ръководена от жена с български произход.
В хода му полицаите установяват, че тя е държала склад в Ротердам, в който са укривали наркотици.

Българката се е опитала да наеме шофьор, който да прекара част от наркотика от Холандия до Испания, но в последния момент е променила маршрута и е поискала от него да докара стока и от Амстердам.

Заедно с Националната полиция на Холандия и отдела за борба с наркотиците на САЩ с европейски заповеди за арест в Амстердам са задържани трима души и са иззети повече от 240 килограма наркотично вещество.

20 килограма са задържани и в Испания, като при лабораторните анализи се оказва, че е 4-CMC, което предизвиква тахикардия, сърдечна недостатъчност и психоза.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!