Тръмп си пуска собствена социална мрежа през февруари

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
52

Медията се казва TRUTH Social и се управлява от компанията Trump Media & Technology Group. Тя е замислена като алтернатива на Facebook, Twitter и YouTube, които блокираха Тръмп, тъй като подстрекавал привържениците си към насилие

Снимка: под лиценза на creative commons

Медийната група на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да пусне отдавна обещаната от него социална мрежа през февруари, гласи съобщение в App Store на Apple.

Медията се казва TRUTH Social и се управлява от компанията Trump Media & Technology Group. Тя е замислена като алтернатива на Facebook, Twitter и YouTube, които блокираха Тръмп, тъй като подстрекавал привържениците си към насилие преди щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г.
Тръмп твърди, че новата платформа ще бъде алтернатива на интернет компаниите от Силициевата долина, които според него са предубедени към него и други консервативни гласове.

Понастоящем социалната мрежа се използва от поканени гости, готвейки се за публичен старт, според Trump Media & Technology Group.

Съдейки по демо снимките на приложението TRUTH Social , то е подобно на Twitter – ще работи на принципа на микроблога, потребителите ще могат да следват други потребители, да качват публикации и да добавят към тях снимки, линкове към видеоклипове и статии.

Създателите на платформата уверяват, че социалната мрежа ще се стреми да бъде трибуна на възможно най-широк спектър от мнения и в нея ще могат да намират съмишленици както привърженици на консервативни, така и на либерални гледни точки.
econ.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!