Стефан Янев пита кой реди кабинета на ИТН, хората трябвало да знаят

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
66

Демократичните процеси не протичали по обичайната си политическа логика

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Служебният премиер Стефан Янев коментира, че гражданите имат право да знаят отговорите на няколко много важни въпроса.

„На първо място – кой определя приоритетите? Кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото сформиране?“, посочи той в началото на редовното заседание на МС.

Според него усещането е, че демократичните процеси не протичат по обичайната си политическа логика.

Янев настоя, че хората трябва да знаят и как се водят преговорите за подкрепа за евентуалния кабинет на ИТН и как те ще доведат до стабилно парламентарно мнозинство.

„Имат право да знаят и да разбират логиката за провеждането на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство“, смята служебният премиер.

Според него това е важно най-малко в два аспекта. По думите му на първо място това е връзката между политическите партии, политическото представителство и гражданите – техните избиратели.

„Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува“, посочи той.

От друга страна, последователността в действията, в политическото говорене, е именно онзи предсказуем и необходим елемент от тази връзка между граждани, избиратели и политическите партии, която, ако не съществува или ако не е устойчива, се наказва от избирателите“, отбеляза Стефан Янев.

По публикацията работи: Камелия Цветанова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!