Стефан Янев очаква социално напрежение наесен, ако бюджетът не бъде актуализиран

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
45

Политическата динамика създава притеснения за стабилността в държавата, каза служебният премиер

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Народните представители да намерят време за актуализация на бюджета – за това призова служебният премиер Стефан Янев преди заседанието на Министерския съвет.

„Наблюдаваме ситуация, която е трудно прогнозируема, политическа динамика, която трудно се поддава на анализ, предполагам, включително за експертите, така че това, което ни притеснява, е, че тази динамика и процесите могат да имат негативно отношение както за политическата среда в България, така и да предизвикват известни притеснения за стабилността в държавата“, каза той.

„Всичко, което наблюдаваме, води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда“, допълни Янев.

Той призова депутатите да намерят време и възможност да дебатират необходимостта от актуализация на държавния бюджет, както и бюджетите на НЗОК и ДОО.

„Защото без такава актуализация в следващите месеци до края на годината ще бъде особено трудно и в условията на задаващата се здравна криза да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими по отношение на бизнеса, на здравната система и нейната адекватност по овладяване на кризата, както и по отношение на социалната система“, предупреди служебният премиер.

Той препоръча: „За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно народните предсттавители да имат предвид хората, които са ги пратили в парламента, какви са техните желания за предвидимост и адекватност в ситуацията“.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!