Скрито дълбоко под Лондон бомбоубежище може да бъде използвано отново

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
101

Под Лондон съществува дълбоко ниво бомбоубежище, което може да бъде използвано отново в случай на въздушни атаки. С нарастващите заплахи от руския президент Владимир Путин, въпросът за защита на населението става все по-актуален.

История и важност на убежищата

Лондон, един от водещите градове в Европа и дом на 13% от населението на Обединеното кралство, е бил цел на бомбардировки и в миналото. По време на Втората световна война, жителите на града се крият в множество убежища. Едно от най-известните убежища е Clapham South, което е с дълбочина 130 фута и може да приюти около 8000 души. Осем такива дълбоки убежища все още съществуват, включително тези в Belsize Park, Goodge Street и Stockwell.

Подготовка и актуализация

Възстановяването на тези убежища ще бъде голямо предизвикателство, тъй като много от тях са преобразувани за други цели като архивни хранилища или тайни телефонни централи. Според Ник Купър, автор на “London Underground at War”, Clapham South е едно от най-безопасните места в случай на въздушна атака. Големите бомби трудно ще проникнат през земята до убежището, освен ако не са директно насочени към него.

Хигиена и удобства

Убежищата ще се нуждаят от модернизации, включително нови тоалетни и душове, за да се поддържа хигиената при настаняване на хиляди хора. В противен случай, неприятните миризми могат да повлияят на морала на настанените.

Храна и медицинска помощ

По време на Втората световна война, в убежищата се предлагат чай и сандвичи. Днес, с наличието на микровълнови печки, може да се предлагат топли ястия. Убежищата ще предлагат и основни медицински грижи, включително оборудване за първа помощ и изолация на заразно болни.

Интернет връзка

WiFi може да бъде инсталиран в убежищата, но ще бъде ограничен за основни комуникации, за да се избегнат смущения. Това ще позволи на хората да поддържат връзка със своите близки, намиращи се в други убежища.

С нарастващите заплахи и нуждата от защита, лондонските бомбоубежища може да се окажат жизненоважни за безопасността на населението.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!