Водоснабдяването в Лондон тествано за паразити след случаи на диария и повръщане

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
158

Водоснабдяването в Лондон е изпратено за тестване след като жителите на Beckenham, югоизточен Лондон, съобщиха за тежки случаи на диария и повръщане при деца на възраст от четири години. Семействата в района страдат от стомашни проблеми, продължаващи няколко дни.

Една жена се е почувствала толкова зле, че е била хоспитализирана с болки в стомаха, повръщане и дехидратация. Четиригодишно момче също е имало дни на повръщане.

Предишни случаи и предпазни мерки

Преди две седмици повече от 100 души в Brixham, Devon, се разболяха след като в водоснабдяването беше открит паразитът криптоспоридиум. South West Water призова 17,000 домакинства и бизнеси да преваряват водата си преди употреба.

Katie Cox, телевизионен продуцент от засегнатия район, сподели: „Бях болна две седмици с това, което мислех, че е стомашен вирус. Беше необходимо седмица преди да мога да се храня нормално отново. След като се разбра за замърсяването на водата, започнах да се притеснявам, че може да има нещо във водата.“

Тестване и резултати

Thames Water потвърдиха, че техници са взели проби за лабораторно тестване. Те заявиха: „Техниците ни събраха проби от имот в района на 22 май след оплаквания от клиенти. Първоначалните тестове на място не показаха проблеми, а лабораторните анализи също не откриха притеснения.“

Компанията увери, че водата им отговаря на най-високите стандарти за качество в света и че над 99.95% от тестовете, извършени от 2010 г. насам, отговарят на изискванията на британското и европейското законодателство.

Допълнителна информация

За повече информация относно водоснабдяването, клиентите могат да въведат пощенския си код на уебсайта на Thames Water. Ако имате притеснения относно водата от чешмата, препоръчително е да се свържете с тях.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!