Създадоха специална бира за юбилея на кралица Елизабет II

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
121

Празненствата, отбелязващи 70-годишнината от възкачването на Елизабет Втора на престола, ще продължат 3 дни

Снимка: Shutterstock

Месец преди платинения юбилей от възкачването на кралица Елизабет Втора на трона кръчмите във Великобритания се зареждат подобаващо преди очакваното пристигане на “орди” от посетители, предаде Франс прес.

Бирата, която е поверена за разнасяне на конете Албърт и Айвън и тяхното ремарке, е създадена от пивоварната “Уиндзор и Итън” специално за 70-ата годишнина от царуването на Нейно Величество, пише БТА.
“Наричаме я “Касъл Хил”, защото когато кралицата се възкачва на трона, това е обявено на хълма на замъка Уиндзор”, обяснява управителят на пивоварната Уил Калвърт.

Приготвена с ечемик от кралската ферма и английски и новозеландски хмел, “Касъл Хил” е “отлична освежаваща бира, която може да се пие навън през лятото за юбилея”, допълва Калвърт, чиято пивоварна снабдява кралското семейство.
Седемдесетгодишнината на кралица Елизабет Втора на трона – рекорд за британски монарх, ще бъде отбелязана с четиридневни празненства във Великобритания от 2 до 5 юни, с улични партита, концерти и паради. По този повод британците получават допълнителен официален празник, а кръчмите имат право да останат отворени до късно.

В Уиндзор, западно от Лондон, ще има парад на автомобили, фойерверки и внушителен пикник в двора на замъка. Улиците в центъра на града са украсени с британски знамена и транспаранти, оповестяващи честванията.

Управителите на местни кръчми очакват с нетърпение празненствата и вярват, че ще бъдат много заети, особено ако времето е слънчево и “целият свят се стече към Уиндзор”. За кръчмите, хотелите и многото магазини в града тези четири дни на тържества са истинска благодат след “мизерните” години на коронавирусната пандемия.

Туристите се завърнаха, но сега идват по-малко пари отпреди, отбелязва собственик на магазин за сувенири с идеално разположение само на няколко метра от замъка, който също се надява, че платиненият юбилей ще привлече повече клиенти.

Никой член на кралското семейство не се радва на толкова голяма популярност, колкото монарха – 96-годишната кралица Елизабет Втора. Тя е начело както в анкетите за популярност, така и по продажби на сувенири. В залеза на своето царуване Нейно Величество продължава да е обект на обожание от страна на поданиците си, въпреки скандалите, съпътстващи семейството ѝ.
Сред поклонниците на кралската фамилия е 61-годишната Сандра Пиндър, която редовно води своята внучка да гледа смяната на караула пред замъка Уиндзор.

Преданата британка намира кралица Елизабет Втора за “прекрасна”, възхищава се на нейната “отдаденост” към поданиците ѝ и е благодарна за “всички обиколки, които е направила, за да популяризира страната”. “Всички в семейството обичаме кралицата. След 70 години на трона тя се е доказала”, споделя Сандра Пиндър.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!