Американец, британец и швейцарец купуват „Челси“ за 4 млрд. лири

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
154

Консорциум, оглавяван от американския бизнесмен Тод Боели, е спечелил конкурса за придобиване на лондонския футболен отбор Челси, който доскоро беше собственост на руския олигарх Роман Абрамович, пише в. „Дейли телеграф“.

Консорциумът включва още швейцарския милиардер Хансьорд Вис и британския инвеститор в недвижими имущества Джонатан Голдстийн.
Офертата на консорциума на Боели възлиза на 4 милиарда лири (1 щатски долар е равен на 0,8106 британски лири). Договор вече е бил подписан. Сега той отива за одобрение от британското правителство и от футболната Висша лига. Боели си е поставил за цел да придобие клуба до края на месеца.

Абрамович, който сега е обект на санкции от страна на британското правителство, обяви лондонския клуб за продажба в началото на март след руската инвазия в Украйна. Милиардерът проправи пътя към придобиването на клуба в четвъртък, след като опроверга твърденията, че иска заем, отпуснат на клуба в размер на 1,5 милиарда лири, да бъде възстановен.
tvn.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!