Забрана за Хари, Меган и Андрю на Бъкингамския балкон от кралицата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
470

Хари и Меган обещаха да пристигнат във Великобритания с децата си за платинения юбилей на кралицата следващия месец – в съобщение, публикувано само няколко минути след като Нейно Величество забрани на тях и принц Андрю да излязат от балкона на Бъкингамския дворец по време на церемонията Trooping the Colour.

Непокорната двойка най-накрая разкри, че ще долети от Калифорния с Арчи, който днес е на три години, и Лилибет, която е на 11 месеца, за да присъстват на тържествата по случай необикновените 70 години на монарха на трона, които започват на 2 юни.
Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс заяви: “Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, са развълнувани и за тях е чест да присъстват на тържествата по случай платинения юбилей на кралицата заедно с децата си”.

Те се изказаха точно след като Нейно Величество направи изключителен пропуск спрямо тях и принц Андрю, като не ги покани на балкона за тържеството Trooping the Colour – грандиозната централна част от нейния платинен юбилей.

Решителното действие на 96-годишния монарх да включи в парада в Бъкингамския дворец само кралски особи, изпълняващи официални обществени задължения, като бащата и братът на Хари, е взето от нея “след внимателно обмисляне”. Но се знае, че Хари, Меган и техните деца са поканени на други събития по случай юбилея – вероятно сред тях ще бъде благодарствената служба в катедралата “Сейнт Пол” в петък, 3 юни. Очаква се там да присъства и Андрю.

Кралицата реши, че тазгодишното традиционно появяване на балкона на Trooping the Colour в четвъртък, 2 юни, ще бъде ограничено до Нейно Величество и онези членове на кралското семейство, които в момента изпълняват официални публични задължения от името на кралицата – заяви говорител на двореца.
Символичната забрана на Trooping the Colour ще бъде широко възприемана като отхвърляне на Хари и Меган, които се отказаха от монархията, за да започнат нов живот в САЩ преди две години, и на Андрю, който беше изгонен от институцията заради гражданското си дело за сексуално насилие, по което той предаде 12 млн. паунда на една от секс робините на Джефри Епщайн.

Кралският биограф Том Бауър заяви пред MailOnline:

“Слава Богу, че Дворецът най-накрая сложи край на вредния фарс с мистерията, създаден от Съсекс. Статутът им ще се срине. На Андрю бе категорично наредено да изчезне. Чарлз и Уилям твърдо контролират изграждането на стройна, модерна и приемлива монархия”.

Той добави: “Те [Съсекс] бяха принудени да приемат понижена роля – в групата на всички останали ВИП персони – но явно отчаяно искат да не бъдат изключени. Ако Дворецът не е изключително внимателен, Съсекс ще се възползват от тържествата в своя полза. Надявам се, че Съсекс ще бъдат държани под строг контрол, за да не се допусне егоистичните им интереси да доминират над честването на вдъхващата страхопочитание служба на кралицата на Великобритания”.

Кралската писателка Анджела Левин казва за ограничаването на балкона от страна на кралицата до работещите кралски особи:

“Чудесно решение. Ако има работещи кралски особи, които подкрепят Нейно Величество, атмосферата ще бъде толкова различна и положителна”. Относно решението на Съсекс да присъстват на други събития тя каза: “Фокусът ще бъде върху тях и тяхното поведение, което не би трябвало да бъде свързано с юбилея”.
19min.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!